Vraag ons alle inlichtingen over onze nieuwbouwprojecten.

Ontdek 10 redenen om te investeren in vastgoed

Het klassieke vermogensbeheer is aan herbronning toe. De beurzen gaan onderuit, het traditionele spaarboekje brengt nog amper iets op. En u betaalt voortaan meer belastingen op uw beleggingsinkomsten. De oplossing? Investeren in vastgoed. Want ook in tijden van economische en financiële crisis is opbrengsteigendom lonend. Uw kapitaalwaarde stijgt op lange termijn én uw beleggingsvastgoed brengt een mooie cent op. Zonder risico's. U slaat dus twee vliegen in een klap. Het resultaat? Financiële zekerheid en gemoedsrust.

 

1. Investeren in vastgoed brengt meer op dan uw klassieke spaarboekje
De rente op uw spaarboekje stelt niet veel voor. Bovendien schrapte de overheid in 2009 de aangroeipremie, en wil ze nu ook de getrouwheidspremie afschaffen. Ingrepen die uw klassieke spaarrekening herleiden tot een veredelde zichtrekening. Bovendien hakt de inflatie in op de absolute waarde van uw spaargeld. Stop uw zuurverdiende spaarcenten dus in een opbrengsteigendom: uw kapitaal stijgt in waarde en de huuropbrengsten spekken uw bankrekening. Uw oude dag is verzekerd.

2. Investeren in vastgoed wapent u tegen de zwakke euro
De euro viert zijn tiende verjaardag. Maar veel redenen om te feesten zijn er niet. Want de kans dat de euro de volgende tien jaar overleeft, wordt alsmaar kleiner. Bovendien verliest u door de inflatie jaarlijks zo'n 500 euro op elke schijf van 25.000 euro. Stel uw spaarcenten dus snel veilig. Door te investeren in vastgoed. Uw kapitaal is verzekerd en u krijgt elke maand een mooi bedrag aan huurinkomsten. Uw bonus!

3. Investeren in vastgoed creëert extra huuropbrengsten
U investeert in vastgoed? Dan wint u tweemaal. Want uw woning stijgt op lange termijn in waarde. En u geniet van de huuropbrengsten. De gemiddelde jaarlijkse return van een opbrengstpand is 3-4 procent per jaar op lange termijn. Van 2001 tot 2010 stegen de Belgische huurprijzen van appartementen en woonhuizen bovendien met respectievelijk 116 en 105 procent. In diezelfde periode daalde de index van de Bel20 met 18 procent.

4. Investeren in vastgoed: speel op veilig, niet op de beurs
De aandelenkoersen schommelen drastisch, en de financiële sector houdt zichzelf in stand met een waaier van nieuwe beleggingsproducten: ingewikkelde systemen met een onzeker of minimaal rendement. Kies dus voor zorgeloos investeren. Verzeker uw toekomst met beleggingsvastgoed. Want opbrengsteigendom stijgt op lange termijn in waarde én brengt een aardige cent op. Uw spaargeld is dus in veilige handen. Bovendien hebt u geen beurszorgen meer.

5. Investeren in vastgoed: gedaan met dalende overheidsobligaties
Overheidsobligaties zijn de basis van elke evenwichtige beleggingsportefeuille. Tenminste, dat was zo! Nu staan overheidsobligaties in veel landen onder druk. In 'veilige' landen daalt hun rendement tot een minimum, en in risicolanden spelen ze Russische roulette met uw spaargeld. Neem dus geen risico's. Investeer in beleggingsvastgoed en kies voor een zeker en stabiel rendement.

6. Investeren in vastgoed: vaarwel schommelende goud- en grondstofprijzen
Ook beleggen in grondstoffen zoals goud is een risico. De goud- en grondstofmarkten zijn nu heel speculatief. Zelfs specialisten schatten moeilijk in welke factoren de prijs beïnvloeden. Voor leken is het dus helemaal koffiedik kijken. Geen solide basis voor uw pensioen! Die creëert u wél met beleggingsvastgoed. Want uw kapitaal stijgt dan geleidelijk in waarde, en ook uw huurinkomsten brengen een aardige cent op.

7. Beleggen in vastgoed in plaats van pensioensparen of een groepsverzekering
Pensioensparen of een levens- of groepsverzekering zijn betrouwbare investeringen in de toekomst. Behalve tijdens een financiële crisis! Want zit uw bank of verzekeraar in slechte papieren? Dan kan een vervroegde uitbetaling of overdracht u duur te staan komen. Zo betaalt u tot 33 procent belasting op uw gespaarde bedrag. Wilt u uw dierbaren een zekere erfenis nalaten? Kies dan voor beleggen in vastgoed.

8. Investeren in vastgoed als aanvulling op uw pensioen
Tegen 2016 kijkt de RSZ tegen een tekort van zes miljard euro aan. De vergrijzing en de stijgende levensverwachting betekenen slecht nieuws voor ons wettelijke pensioenstelsel. Stel uw oude dag snel zelf veilig. Beleggingsvastgoed geeft u de zekerheid die u verdient – mét aanvullende huurinkomsten. Uw beste garantie op een waardig pensioen en een zorgeloze oude dag.

9. Investeren in vastgoed is fiscaal voordelig
Beleggen in vastgoed is ook goed voor uw belastingen. Want u wordt alleen belast op het geïndexeerde kadastraal inkomen van uw pand, niet op uw huuropbrengsten. Vraag dus meer info aan uw makelaar. En kies uw favoriete beleggingsvastgoed. Een greep uit de waaier van interessant opbrengsteigendom: appartementen, vakantiewoningen, studentenkamers, residenties, garages.

10. Investeren in vastgoed: parkeer uw centen veilig in garages
De meest stabiele vastgoedinvestering? Parkeergarages. Dat bewijst een Europees onderzoek van het Nederlandse vastgoedbedrijf Bouwfonds REIM. Geen wonder! Want de meeste wagens staan voor meer dan negentig procent van de tijd stil. Dat vraagt om voldoende parkeerruimte. Bovendien is het rendement uitzonderlijk. Tot 10,89% per jaar! Dat is heel wat hoger dan bij kantoorvastgoed of studentenhuizen. Uw bonus: de parkeertarieven stijgen dubbel zo snel als de inflatie! En de onderhoudskost is beperkt tot een minimum.